תאורה חכמה היא אלמנט חשוב ביצירת אווירה נעימה בבית. תאורה שניתן לשלוט בה מרחוק תורמת לנוחות, למצב הרוח ולריכוז הנדרש בזמן למידה או קריאה ואף דורשת פחות תחזוקה שוטפת והתעסקות יומיומית. תאורה חכמה יכולה גם לחסוך לא מעט בצריכת החשמל. כשנורות מתוכנתות לפעול בין שעות מסוימות - לא שוכחים אותן דולקות בטעות.
הימים בהם מנורה הייתה רק נדלקת ונכבית עברו וחלפו. תאורה חכמה מאפשרת כיום להתאים סוג תאורה שונה לסיטואציות שונות, לתזמן הדלקה וכיבוי מראש ואפילו לשנות את צבעו של האור
- אבל מהי, בעצם, תאורה חכמה?
הכוונה לתאורה הנשלטת באמצעות אפליקציה המותקנת על הסמארטפון. האפליקציה מאפשרת להדליק ולכבות את האור שמפיקות הנורות החכמות ושינוי הגדרות נוספות: מועדים קבועים מראש להדלקה ולכיבוי, אזור התאורה, עוצמת התאורה וצבעה. כן, גם צבע: כיום קיימות נורות LED חכמות שניתן גם להחליף את צבע האור שהן מפיצות בלחיצת כפתור. עוד מאפשרת התאורה החכמה להגדיר סוגי תאורה שונים המותאמים לפעילויות שונות: אחת לקריאת ספר, אחרת לצפייה בטלוויזיה וכדומה.
- מה נדרש להתקנת מערכת תאורה חכמה?
נורות LED חכמות בעלות יכולת להתחבר לאפליקציה ייעודית. נורות אלו מיוצרות על ידי חברות שונות וזמינות בחנויות ולקנייה ברשת. הן עולות יותר מנורות רגילות אך עדיין אינם יקרות ממש, במיוחד כשמסתכלים על הערך המוסף שהן מביאות ועל העובדה שהן מחזיקות שנים רבות. כדי להשתמש במערכת הממוחשבת שלהן יש צורך במה שקיים כיום בכל בית ממוצע: סמארטפון או טאבלט עליו מתקינים את האפליקציה וחיבור לאינטרנט ו/או לבלוטות'.
- האם קיימים סוגים שונים של נורות?
כן, בשוק ניתן למצוא סוגים רבים של נורות LED חכמות: סטנדרטיות, בצורת נרות זרקורים, בגודל שונה ובתושבת שונה - בהתאם לגדלי התושבות השונים של גופי תאורה קיימים. בנוסף, קיימות נורות שמנפיקות צבע אחד בלבד וכאלו עם אפשרויות למגוון צבעים.
- האם השליטה בתאורה באמצעות האפליקציה מבטלת את השליטה הרגילה בתאורה?
לא. התאורה החכמה אינה מבטלת הדלקה או כיבוי של הנורות דרך המתגים הרגילים המותקנים על הקיר. ניתן לשלב בין צורות הפעולה, אך מניסיון: מי שמתחיל להדליק ולכבות את התאורה בעזרת האפליקציה מתלהב, מתאהב ומתקשה לחזור אחורה.